Zoals iedere vrouw wilde ik altijd al een strakke buik hebben. Daarom ging ik jarenlang naar de sportschool om groepslessen te volgen. Maar de saaie sit-ups en crunches hielpen mij niet om van mijn buikje af te komen.

Later hoorde ik van een collega over een fitness-hoepel waarmee je op een speelse manier een slanke taille en een mooie platte buik kan krijgen. Ik was meteen geïnteresseerd.

Door ziekte was ik een jaar aan huis gebonden. Ik had veel tijd tussen mijn behandelingen door. Toevallig zag ik een fitnesshoepel in een winkel en schafte deze aan om deze uit te proberen en mee te oefenen. Mijn eerste hoepel was een plastic hoelahoep met 48 massage ballen en ging daarmee de slag.

Blijkbaar kon ik het. En elke dag ging het beter. Ik kon de hoepel steeds langer omhoog houden en uiteindelijk ook beide kanten op laten draaien. Stap voor stap creëerde ik een combinatie van traditioneel hoela hoepen met  eenvoudige aerobic pasjes. Toen realiseerde ik me dat ik hier iets mee wilde doen. Namelijk met andere mensen mijn nieuwe passie delen.

Sinds het behalen van mijn groepslesdocent diploma geef ik sinds 2012 met veel plezier, hoelahoep lessen in Leidschenveen. Waarbij ik merk dat het enorm aanslaat en de les altijd vol is met leerlingen die willen sporten, lol hebben en resultaat boeken.

Vanaf januari 2018 ga ik nieuwe deuren openen en voor mezelf beginnen. In de omgeving Wateringse veld en Wateringen ga ik hoelahoep lessen geven zodat er meer mensen kunnen genieten van de voordelen en het plezier van hoelahoepen.

 

Sadie Davidson

Hoop Aerobics